Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Журі Літературної премії Європейського Союзу — щорічної премії для визнання найкращих письменників Європи за підтримки програми Європейського Союзу «Креативна Європа» оголосило переможця та володарів спеціальних відзнак. Радіємо, що однією з п’яти авторів журі нагороди відзначило українську письменницю Євгенію Кузнєцову за роман «Спитайте Мієчку».

Перемогу у премії отримав грузинський автор Iva Pezuashvili з книгою «A garbage chute». А також ще чотири спецвідзнаки, крім Євгенії Кузнєцової, отримали Gaea Schoeters (Бельгія), Slađana Nina Perković (Боснія і Герцоговина), Tadhg Mac Dhonnagáin (Ірландія) та Jacobo Bergareche (Іспанія).

Загалом за право першості у 2022 році боролися 14 країн: Австрія, Бельгія, Боснія і Герцеговина, Грузія, Греція, Ірландія, Італія, Литва, Північна Македонія, Норвегія, Румунія, Словаччина, Іспанія та Україна. 28 лютого 2022 року було оголошено 14 національних номінантів, по одному для кожної країни-учасниці.

На сторінках роману «Спитайте Мієчку» – три покоління жінок, кожна зі своєю історію, які розуміють одна одну з півслова, рішення, які приходять самі собою, варто лиш почекати, жарти, несподівані повороти сюжету та кумедні ситуації, в якій втрапляють героїні, сміх крізь сльози, а також світлий сум.

У центрі розповіді – сестри Мієчка та Лілічка, що вирішують поставити життя на паузу та сховатись на кілька літніх місяців від проблем, думок та нелегких рішень, які потрібно прийняти у недалекому майбутньому. Й ідеальне місце для втечі – сільський будиночок бабусі, заплетені стіни якого відгороджують від усього світу з його безліччю питань, а бабуся Тея нічого не запитує, зате завжди поруч. Але літо час не спиняє: на порозі будинку з’являються люди з колишнього, теперішнього і майбутнього життя. Всі у цьому домі — і самі сестри, і бабуся, і індійська кузина, і розгублена мама, і навіть рудий кіт без імені — на порозі змін. Літо іде, ростуть гарбузи на експорт, розмови не стихають, а проблеми і рішення біжать наввипередки.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage